Nieuws

Belgisch patisserieteam eindigt hoog in de Coupe du Monde

Voorlopig géén tweede Belgische medaille in Lyon. Het Belgische patisserieteam heeft z’n ambitie, een plaats op het podium, niet kunnen waarmaken. Maar toch mag het Belgische patisserieteam beslist trots zijn op de geleverde prestaties.

Het team rond patissier Bernard Istasse (Patisserie Istasse Bernard in Lobbes) en chocolatier Jacky Bodart (Chocolaterie Darcy in Pepinster), ijskunstenaar Stephane Pecrix, coach Arnaud Szalies en teammanager Anne Hojka verdedigde op zondag en maandag de zilveren medaille die het gehaald had in de Europese halve finale, vorig jaar in mei.

Met wereldwijd deelnemersveld van liefst 21 landen, met onder meer een sterke Aziatische delegatie, zou het heel moeilijk worden om dat te evenaren, laat staan te verbeteren.

Zoals we eerder maandagavond al meldden, gingen goud en zilver inderdaad naar Aziatische landen (Maleisië en Japan), en ging brons naar Italië.

In de top-10 vonden we verder nog drie Aziatische landen: Singapore op 7, Zuid-Korea op 9 en Thailand op 10. Daartussen hadden de Belgen zich op de 8ste plaats genesteld. Andere landen in de top-10 waren de VS, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk.

Meteen na de wedstrijd reageerde het team teleurgesteld, maar als we de foto’s bekijken van de creaties, vinden wij alvast dat ze beslist trots mogen zijn.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in