Nieuws

Belgen behalen eerste ster in Franse Michelingids

Eerder kon je hier al lezen dat gisteren, maandag 21 januari, de nieuwe Franse Michelingids is voorgesteld. Leuk nieuws is alvast dat in een van de nieuwe sterrenzaken twee Beleng de keukenbrigade leiden.

Het grote nieuws in de jongste editie van de Franse gastronomische bijbel was de promotie van twee restaurants tot driesterrenrestaurants, en het verlies van hun derde ster van drie andere restaurants. Maar in de marge daarvan, pikten wij nog een ander nieuwsje op: een van de tientallen restaurants die z’n eerste ster behaalde, wordt gerund door een Belgische chef en zijn broer.

Likoké, het restaurant van Piet Huysentruyt, wist z’n ster moeiteloos te behouden. Niet dat daar ooit twijfel over bestond, wel integendeel: de West-Vlaamse chef staat dichter bij een tweede ster, dan bij een eventueel verlies van de eerste. Ook Maison Jeunet in Arbois, waar Steven Naessens de keukenbrigade leidt, behoudt zijn sterrenstatus – het restaurant in Arbois heeft er zelfs twee.

Daarnaast is er ook een ‘Belgische’ nieuwkomer in de Franse rode gids: La Table de Castigno in Assignan heeft nu ook een ster. De Gentse broers Pieter en Ruben De Maesschalck mogen zich voortaan dus ook sterrenchef noemen.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in