Nieuws

Njomly – 11 Belgische toppers realiseren absolute Europese primeur

Gisteren, maandag 14 januari, is Njomly online gegaan. Niet alleen verzamelt deze webshop de producten van liefst elf absolute topproducenten/ambachtslui. Tegelijk is het initiatief van Pascal Anteunis en Dries Vanstraelen door z’n interactieve aanpak een absolute primeur voor Europa: je zult tijdens het online shoppen, zowaar live kunnen communiceren met de producenten.

Alle ambachtslui verzameld op één adres: dat alleen al is een goede reden om af en toe eens naar njomly.com te surfen. De grote namen duizelen gewoon voor je ogen. Topvlees van The Butcher’s Store (a.k.a. De Laet & Van Haver)! Kaas van Van Tricht! Vis, schelp- en schaaldieren van De Jager! Chocolade en pralines van Jitsk! Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar! Schitterende whisky, cognac, gin en andere spirits van The Nectar! Keuken- en tafelgerei van BergHOFF! Wijn van Vinifera Fine Wines! Ganzenlever en truffels van NIVO-finess! Groenten en fruit van Claessens! En ten slotte biologische natuurproducten van Baltic Berries. Met het gecombineerde aanbod van deze elf deelnemers kun je een tweesterrenrestaurant runnen.

Wie z’n producten vóór 13 u bestelt, krijgt ze de volgende dag gekoeld aangeleverd. Er is géén stock: elke bestelling wordt à la minute klaargemaakt.

Opmerkelijk is dat het géén statische webshop is, maar een dynamische website met veel informatie en ook videocontent. En daar schuilt ook de absolute primeur voor Europa in: een webshop, jazeker, maar misschien dekt de term livestream store beter de lading.

In alle fysische winkels zijn immers webcams geïnstalleerd zodat je kunt zien wat er in de ateliers allemaal gebeurt. Maar er is meer. Een nadeel van een klassieke webshop, is dat er geen persoonlijk contact is met de verkoper, waar je eventueel advies aan zou kunnen vragen.

Om een voorbeeld te geven: stel dat je bij de Butcher’s Store een gerijpte entrecote zou willen bestellen, maar je weet niet goed welk ras je zou kiezen, dan kun je via de chatfunctie – je tikt je vraag in op je computer – overleggen met de verkoper. Om bij het voorbeeld van die entrecote te blijven, zou de slager die je bedient enkele stukken vlees via de webcam tonen, zodat je zelf op basis van de marmering of wat je criterium ook is, je keuze kunt maken.

En eens je bestelling geplaatst, kun je aan de mensen van Vinifera vragen welke wijn je nu het best zou nemen bij dat lekker stuk vlees.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in