Nieuws

Brussel krijgt eigenzinnig – Belgisch – pizzaconcept

Na Antwerpen, Leuven, Brugge en Gent krijgt ook Brussel zijn ‘heavely pizza’. Op 24 januari gaat de Brusselse vestiging van Otomat open. Naast de pizza’s die ook in de andere vestigingen op het menu staan, krijgt Otomat Brussel ook een eigen, streekgebonden. En die is ‘surrealistisch lekker’, zo beloven de uitbaters.

Otomat verraste pizzaliefhebbers enkele jaren voor het eerst met een eigenzinnig concept van pizza’s met een Belgische twist. Zo wordt er Belgisch biergist (meer bepaald dat van Duvel) gebruikt in het deeg, maar zijn ook de pizza’s zelf meer dan een knipoog naar de Belgische keuken.

Een voorbeeldje? Wat te denken van de Vol au vent en With Love from B, binnen het Notomat-assortiment (pizza’s zonder tomaatbasis, in Italiaanse pizza bianca-stijl) of de Boule & Boulette met tomaatbasis?

En nu is het concept ook tot in Brussel doorgedrongen: op 24 januari gaat de vijfde vestiging open van Otomat, op de Graanmarkt, met dezelfde warm-industriële look & feel van de eerdere vestigingen.

Brussel krijgt een eigen, Brusselse pizza, de Brussels sprout. Brusselse spruitjes, fijn gesneden en in de oven gegaard, worden gecombineerd met gehakt, kriekjes en rode ui, met het traditionele gerecht ‘pain de veau en spruitjes” als lokale inspiratiebron. De pizza krijgt een extra smeuïg karakter en een Italiaanse component door het gebruik van een beetje Parmezaanse kaas en crumble van speculaas als aparte nationale toets.

Otomat Brussel, Graanmarkt 6 – 1000 Brussel – Tel. 02 303 91 91 – www.otomat.be

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in