Restaurants

Foodbar Riga

Op het gelijkvloers van het onlangs geopende Hotel Riga bevindt zich een foodbar.  Bar Riga is een hele dag geopend voor zowel residentiële gasten als (toevallige) passanten op zoek naar een ontbijt, lunch, diner – of gewoon een kop koffie of een wijntje in de late uurtjes. De naam verwijst naar de voor Antwerpenaren iconische handelszaak tussen 1938 en 2008: een speciaalzaak voor reiskoffers, voor mensen die op het punt stonden te vertrekken naar Afrika. Marcel Riga is helaas niet meer onder ons, maar hij zou tevreden zijn met wat de uitbaters van ‘zijn’ winkel gemaakt hebben. Bij de grondige renovatie werden een aantal stijlkenmerken van de oude winkel behouden, zoals de mooie zwart-wit tegels en vooral de indeling: de foodbar loopt niet erg diep door, maar is twee volle gevels breed. Doordat die gevels bovendien bijna volledig uit vensters bestaan, is er niet alleen volop licht maar heb je, waar je ook zit, zicht op wat er buiten gebeurt. De tijdloos-moderne inrichting, met onder meer lange zitbanken en kleine tafeltjes, nodigen uit tot interactie tussen de gasten. De beperkte kaart straalt dezelfde cosmopolitische vibes uit waar ook het hotel voor staat: hier moeten een Canadese familie, een Zwitserse zakenman, een Australische backpacker en een Antwerpenaar zich even goed op hun gemak voelen. En dus is de kaart eerder internationaal, met een lichte focus op Italiaanse gerechten en enkele sharing dishes. Achter het fornuis staan twee jonge, ambitieuze chefs – Nick Beerlandt en Gennaro Miccio – die samen met Davide Mazzoni (de executive chef van de groep waartoe Riga behoort) het culinaire concept hebben uitgewerkt. Mooie, herkenbare gerechten zonder tierelantijntjes, met een hoofdrol voor producten van topkwaliteit. We denken dan aan het smaakvolle vlees van Butcher’s Store en Monarti, brood van bij Domestic of burrata (en andere Italiaanse kazen) van de Antwerps-Italiaanse kaasmakerij Il Cuore di Puglia.

Korte Koepoortstraat 4, 2000 Antwerpen – Tel. 03 369 44 22 – www.hotelriga.be

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in