Restaurants

De Pastorie

Oorspronkelijk was dit glorieuze pand uit 1765 het bisschoppelijk buitenverblijf verbonden aan de Sint-Pietersabdij in Gent. Toen Caroline Poppe en Pascal Vandenheulen, deze laatste na een interludium van 25 jaar uit de gastronomie, besloten hier een restaurant te openen, kozen ze ervoor om het in al z’n authentieke luister te herstellen. Het resultaat is verbluffend. Of je nu in de restaurantkamer zit, of in de kleinere ruimte aan de Chef’s Table, je wordt overweldigd door de authentieke schilderijen, het meubilair en de schoorsteenmantels en andere 18de eeuws ornamenten. In schril contrast met die grandeur staat de gemoedelijkheid waarmee chef en gastvrouw je ontvangen. Je voelt je hier meteen thuis. Ook van de keuken zou je misschien oerklassieke bereidingen verwachten, terwijl die heel fris en eigentijds is. Pascal Vandenheulen kan zijn passie voor verse Noordzeevis, waaronder ook minder bekende soorten, niet verbergen maar ook voor zijn duif met gekonfijte boutjes maken wij met plezier een trip naar Zevergem.

Ze kiezen voor een kleinschalige aanpak – het echtpaar wordt bijgestaan door één paar handen in de keuken – en maken geen compromis op hun kwaliteit . Toch kan je steeds kiezen uit een maandelijks wisselend degustatiemenu van 4 tot 6 gangen, waarvan de gerechten op weekdagen ook à la carte gegeten kunnen worden. Daarnaast is er ook Pascals Keuze, een menu die bijna dagelijks wisselt volgens marktaanbod en luim van de dag. De chef hecht veel aandacht aan z’n ecologische voetafdruk en dat vertaalt zich in verse, lokaal geteelde seizoensproducten in ambachtelijke bereidingen. Ook voor de wijn wordt consequent voor kwaliteit van dicht bij huis gekozen – in dit geval betekent dat Europees. Kwaliteit blijft hoe dan ook de eerste prioriteit, zonder compromissen. En dat merk je eigenlijk aan alles.

Dorp 2, 9840 Zevergem (De Pinte) – Tel. 0496 23 42 14 – www.pastorie.be

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in