Restaurants

Motus

Nieuwkomers Cedric Celis en Lisa De Crée zijn erin geslaagd om een uitgeleefd baancafé om te toveren tot een gastronomisch restaurant dat een warme, huiselijke gezelligheid uitstraalt, waarin gastvrouw Lisa voor een warme ontvangst zorgt. Vlakbij het kruispunt van de A12 en de N16-verbindingsweg tussen Mechelen en Sint-Niklaas is Motus makkelijk bereikbaar, evenwel zonder dat je last hebt van lawaai. Zelfs niet wanneer je in de zomer buiten op het loungeterras geniet van je aperitief en amuses of koffie met degustief. Wie alleen zou afgaan op zijn opleiding als patissier en z’n vorige werkervaringen bij Het Gebaar zou in de verleiding kunnen komen om chef Celis een dessertchef te noemen – hij noemt Roger van Damme trouwens als de chef waar hij het méést van geleerd heeft. Maar hoewel het klopt dat je zijn desserts zéker moet geproefd hebben, heeft de chef veel méér in zijn mars. Al in het eerste jaar dwong Motus een vermelding in de Gault&Millau-gids af en de ambitieuze chef ziet dit nog maar als een begin. Basis van zijn gastronomische visie is de keuken van de bomma: boerenkost, maar dan op een leuke, frisse en eigentijdse manier gebracht met oosterse toetsen. Zijn ossenstaart met gefermenteerde rode kool en ciderazijn en z’n krokant gebakken varkensschouder met structuren van rode biet zijn mooie voorbeelden van de chef zijn signatuur. Met een volle bezetting kunnen er tegelijk 26 mensen tafelen, wat nog perfect controleerbaar is voor een koppel alleen. Maar doordat in de keuken alleen met dagverse seizoensgebonden producten gewerkt wordt en alles in eigen huis bereid wordt, tot en met het brood en de koekjes voor bij de koffie, is er geen à la carte-aanbod op de maandelijks wisselende kaart. Voor de lunch heb je de keuze tussen twee tot vier gangen; voor het diner zijn dat dan vier tot zes gangen (€44- 74), waarbij gastvrouw Lisa voor elke gang een aangepaste wijn per glas  kan aanbieden. Met in totaal een vijftigtal referenties is de wijnkaart trouwens sowieso erg mooi.

Motus

Pullaar 245, 2870 Puurs – Tel. 03 434 93 87 – www.motusgastronomie.be – Gesloten op vrijdagmiddag, zaterdagmiddag, zondag en maandag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in