Restaurants

Bistro – Bar Puur

Dominique Goos en Lauren Conrardy groeiden beiden op in Turnhout, maar toch zou het nog vele jaren duren voor ze elkaar leerden kennen. In Spanje. Ze raakten er in de ban van de Spaanse keuken (en van elkaar) en dat was een voldoende basis om in 2015 onder het motto ‘de zon is nooit veraf’ een zuiders getinte bistro te beginnen in een oude hoeve.  Het concept? ‘Wapas’ (tapas met een culinaire twist) en ‘piccapics – fingerfood, zeg maar – bereid op een state of the art Mibrasa-houtoven. Chef Dominique bereidt er gerechten waarbij het onderscheid tussen voor- en hoofdgerecht volledig vervaagt en je gewoon volgens je luim en smaak de gerechten naar eigen hartenlust combineert. Hoewel de zuiderse smaken overheersen, dragen sommige van die wapas toch ook een Vlaamse stempel. In de winter is die stempel misschien iets nadrukkelijker omdat onze Vlaamse keuken nu eenmaal een winterkeuken is – denk aan onze typische winter- en knolgroenten. Op die manier kun je zelf een soort van culinaire minitrip naar het Zuiden samenstellen. Je kunt het ook aan de chef overlaten en voor het PUUR-menu kiezen, waarbij je in vijf wapas een mooi beeld krijgt van wat de chef en zijn keukenbrigade allemaal voor smaken in hun mars hebben. Elke dag is er ook een nieuw lunchmenu voor €25, met drie gangen. De wijnkaart is overwegend Spaans, de bierkaart vermeldt dan weer vooral Belgische bieren. Nog iets over de locatie: de renovatie van de oude hoeve (naar een eigen ontwerp van het jonge koppel) is schitterend gelukt, met veel licht en ruimte en prachtige zalen waar ook feesten georganiseerd kunnen worden. Mooi adresje.

Heizijde 99, 2300 Turnhout – Tel. 014 74 65 54 – www.heizijde99.be – Gesloten op maandag en dinsdag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in