Nieuws

En hop! Weer een ster bij voor Sergio Herman

In Nederland zijn vandaag, maandag 17 december, de nieuwe sterren uitgereikt. Twaalf restaurants kregen hun eerste ster, twee kregen er een tweede bij. De nieuwkomers zijn vooral jonge chefs, maar ook Sergio Herman mag de kurken doen knallen.

In de nieuwe Michelingids voor Nederland staan nu 571 restaurants opgenomen, waarvan 3 driesterrenrestaurants, 18 tweesterrenzaken en 89 restaurants die één ster op hun gevel hebben staan. Daarnaast nog 129 restaurants met een bib gourmand, waarvan 19 nieuwe.

Bij de driesterrenzaken verandert er niets. De Librije (Zwolle), De Leest (Vaassen) en Inter Scaldis (Kruiningen) behouden de hoogste score. Twee restaurants krijgen voor het eerst een tweede ster: Sabero in Roermond en Pure C in Cadzand, waarmee Sergio Herman nu ook in Nederland (opnieuw) een tweesterrenrestaurant heeft.

Twaalf restaurants krijgen voor het eerst een ster: Bougainville en Restaurant 212 (Amsterdam), Rijnzicht (Doornburg), Olivijn (Haarlem), Derozario (Helmond), Flicka (Kerkdriel), Voltaire (Leersum), The Millèn (Rotterdam), De Loohoeve (Schoonloo), O&O (Sint Willebrord), Monarh (Tilburg) en Oonivoo (Uden).

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in