Nieuws

Roger van Damme neemt iconische horecazaak over en plant make-over

Gisteren moesten we nog de sluiting van Dock’s Café aankondigen, maar vandaag is er dan weer erg goed nieuws voor een andere Antwerpse iconische horecazaak: Roger van Damme neemt Désiré de Lille over en zal voor een complete make-over zorgen, zo meldt Njam!

Tot ver buiten Antwerpen is Désiré de Lille bekend: de tearoom die in 1903 werd opgericht door Désiré Smidts. Twee jaar geleden gaf diens kleinzoon Marc Stoffels, op dat ogenblik 75 jaar oud, te kennen dat hij ermee wilde stoppen. Vandaag maakt Njam! bekend dat niemand minder dan toppatissier Roger van Damme de iconische tearoom zal overnemen. Bovendien heeft hij grootse plannen. met de tearoom, die voortaan Désirée zal heten.

“Ik droom al jarenlang om opnieuw een tearoom te openen. Ik ben dan ook enorm blij en trots dat deze droom eind 2019 werkelijkheid zal worden met de transformatie naar Désirée”, aldus de sterrenchef.

“Ik heb altijd enorm veel respect gehad voor het befaamde Désiré de Lille. We zullen dan ook de rijke geschiedenis van deze iconische zaak in Antwerpen in ere houden maar tegelijkertijd een totaal vernieuwd concept neerzetten.”

Van Damme voorziet een volledige make-over van het interieur, in samenwerking met de Antwerpse architectenbureaus ‘Dieter Vander Velpen Architects’ en ‘M2 Architecten’. De bedoeling is dat het rijke verleden en de sfeer van de beginjaren zal terug te vinden zijn. Het adembenemende interieur kan best omschreven worden als een hedendaagse interpretatie van ‘Désiré de Lille’ met Victoriaanse en Franse elementen.

Wat het culinaire concept betreft, blijft Désiré de Lille 2.0 de klassiekers – wafels, pannenkoeken, oliebollen, ijs en ook de iconische lacquemants – in ere houden. Maar daarnaast zal van Damme ook zijn eigen signatuur neerzetten met een verfijnde zoete en hartige high tea in een uniek en mondain kader en een take-away. Het assortiment daarvan zal bestaan uit allerlei desserts, patisserie en ontbijt.

(Illustratie: visualisatie door Dieter Vander Velpen Architects)

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in