Nieuws

Even voorstellen: De 6 chefs van het Young Chefs Team

Het Young Chefs Team Belgium is aan een fantastische Culinary World Cup bezig en behaalden op de eerste proef een heel bemoedigende zilveren medaille. Maar ken jij Wout, Guus, Laurence, Lennert, Abel en Neil? We stellen ze graag aan je voor. (Foto’s: Pieter D’Hoop)

WOUT SOETE

Hoewel Wout niet opgroeide in een horecagezin, kreeg de microbe hem al vroeg te pakken. “Dat klopt: ik ben de enige in de familie die in de horeca is terechtgekomen. In het derde jaar middelbaar ben ik naar Spermalie gegaan, en daarna deed ik een zevende jaar in Ter Duinen. Ondertussen deed ik zoveel mogelijk ervaring op in restaurants, waar ik de modernere gastronomie leerde kennen.”

Wout is enorm gedreven, heel soepel van karakter en open-minded.

LAURENCE DE SMET

Laurence is een doorzetter. Als kind sprong ze op drukke momenten graag haar tante bij in haar slagerij, maar toen ze thuis zei dat ze naar de hotelschool wilde, vond haar moeder dat aanvankelijk maar niets. “Mama vond dat niets voor meisjes, maar ik zette door en kon uiteindelijk toch vanaf het tweede middelbaar in Spermalie beginnen.” Binnen het Young Chefs Team is Laurence zowat de dessertspecialist. Over enkele weken/maanden gaat ze vast aan de slag in Hof van Cleve.

LENNERT VAN DEN BERGE

De jongste van de bende kreeg het horecavirus te pakken via zijn oom, chef-eigenaar van restaurant Alexandre in Steenhuize. “Hij heeft me gestimuleerd om hotelschool te volgen. Ik was amper zeven toen ik al in zijn keukens rondliep. Ik hielp waar ik kon en gaf vooral m’n ogen goed de kost. Zodra ik er oud genoeg voor was, deed ik er ook mijn vakantiejobs. Stages jammer genoeg niet, want je mag geen stages lopen bij familieleden.”

GUUS GOOSSENS

Hoewel niemand van de familie in de horeca werkt, wist Guus toen hij amper tien was al dat hij later kok zou worden. “Gaandeweg begon ik thuis al eens te koken en in de grote vakantie nam ik deel aan kookkampen. Vanaf m’n twaalfde ga ik naar de hotelschool.” In het weekend werkt Guus in Krekelhof; stages deed hij onder meer in Likoké en FG in Rotterdam, net tweesterrenrestaurant van François Geurts. “Ik kijk naar beiden op, maar misschien nog net iets meer naar Huysentruyt omdat hij puurder met smaken en streekproducten werkt dan Geurts, die dan weer vernieuwender is.”

NEIL DIRICKX

Neil zette z’n eerste passen in de gastronomie in de keuken van het restaurant van z’n moeder. “Ik was twaalf toen ik er voor het eerst mocht helpen: mosselen kuisen, groenten versnijden, mis-en-place… Gaandeweg mocht ik mee inspringen in de service.” Sinds een jaar of drie werkt Neil niet langer met z’n moeder, maar in sterrenrestaurant Ter Leepe. “Natuurlijk had ik op termijn graag het restaurant van mama overgenomen, maar het lot heeft daar anders over beslist: mama lijdt aan een spierziekte – ze is al twee keer geopereerd aan haar hart – waardoor ze niet meer in staat was het restaurant verder te zetten. Ze heeft het moeten verkopen.”

ABEL DEMEESTERE

Abel is de zoon van Lieven Demeestere, chef en mede-eigenaar van sterrenrestaurant Arenberg. Daar zette hij dan ook z’n eerste stappen in de gastronomie. Hij trok pas in het vierde middelbaar naar Ter Duinen, waar hij ook het 7de jaar volgt. Zijn stagepalmares is op z’n minst indrukwekkend. “In mijn eerste jaar deed ik stage in de zaal van Het Land aan de Overkant. Daarna mocht ik aan de slag gaan in de keuken van tweesterrenzaak Château du Mylord en in het zesde jaar bij Tim Boury. Mijn laatste stage was in Spanje, in BonAmb, dat sinds dit jaar ook twee sterren heeft.”

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in