Restaurants

Maison Thirion

Vijf jaar geleden startte een jong horecakoppel zijn eigen restaurant in een prachtig herenhuis in Hoogstraten. Maison Thirion, genoemd naar de voormalige burgemeester van Hoogstraten die er ooit gewoond heeft, is met 26 couverts eerder kleinschalig van concept. Bewust, want Jeroen Moernaut en Daisy De Decker hechten veel belang aan authenticiteit, kwaliteit en ambachtelijkheid. Zo wordt alles in eigen huis bereid. De chef, een beenhouwerszoon die zelf nog bij Luc De Laet aan de slag is geweest, koopt z’n vlees en wild op z’n geheel in om het zo volledig zelf te kunnen versnijden of – bijvoorbeeld voor een haasbereiding – het vlees op z’n geheel aan te braden. Het geeft hem ook de kans om elk karkas van snuit tot staart te benutten, wat meteen betekent dat liefhebbers van bijvoorbeeld orgaanvlees hier altijd ruim aan hun trekken komen. Droeg het restaurant in de beginperiode een beetje de stempel van vleesrestaurant, dan heeft chef Moernaut ondertussen ruimschoots bewezen ook vakkundig met vis en groenten om te springen – er staan zelfs een aantal veggiegerechten op de kaart. De basis van de keuken is Frans, maar de chef verrast zijn gasten graag met wereldse invloeden. Maar of het nu Frans, Belgisch of elementen uit de wereldkeuken is: steeds vormen dagverse, seizoensgebonden streekproducten de basis van de bereidingen. Dat maakt dat de kaart vaak wordt aangepast – ongeveer om de vier weken. Bierliefhebber? Probeer dan zeker eens de voorgestelde beer-pairingen die gastvrouw Daisy bij het Chef’s Menu suggereert, met voornamelijk bieren afkomstig van microbrouwerijen. Liever wijn? Ook daar kleurt Maison Thirion graag buiten de lijntjes door interessante alternatieven van minder bekende wijnregio’s en –landen aan te bieden.

Maison Thirion
Gelmelstraat 6
2320 Hoogstraten
Tel. 03 411 20 45
www.maison-thirion.be

Gesloten op maandag en zaterdagmiddag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in