Nieuws

Weekendtip: beleef het feestelijke sluitingsweekend van Caffè Torino

Een uurtje geleden is Caffè Torino voor de voorlaatste keer geopend. Vanavond en morgen kunnen liefhebbers van Martini-cocktails en antipasti nog een laatste keer genieten van de sfeer in de pop-up Vermuteria, maar dan is het onherroepelijk voorbij. Al hebben we er vertrouwen in dat het concept volgend jaar gewoon terug naar ons land komt.

Caffè Torino dook twee jaar geleden voor het eerst op in België: een pop-upbar die mensen wil samenbrengen om een paar gezellige uurtjes door te brengen met vermoutcocktails en Italiaanse antipasti.

Voor de derde editie heeft Caffè Torino achtereenvolgens z’n tenten opgeslagen in Gent en Luik, en als laatste etappe was Antwerpen aan de beurt.

Het concept is méér dan alleen maar een pop-upbar op één locatie. Zo was er een home delivery-service en namen ook een aantal permanente cocktailbars deel aan het een maand durende evenement. De Martini Aperitivo Route voert liefhebbers van vermoutcocktails doorheen de stad naar enkele unieke bars waar Martini een samenwerking mee heeft en waar de bartenders met plezier een Martini-cocktail op maat bereiden.

Wat unieke bars betreft, daarvan heeft Antwerpen er nogal wat, en zo zijn er twee verschillende routes uitgetekend. Enerzijds leidt de Centro Storico-route je door het historische centrum. Je vertrekt vanuit het Caffè Torino en bezoekt achtereenvolgens Brasserie Appelmans, Dogma, Cocktails at Nine en the Gilded.

Uiteraard mag die andere fameuze cocktailwijk, Het Zuid, niet achterblijven. Ook de Aperitivo Ruoute Zona Sud start in de pop-up en doet dan achtereenvolgens Belroy’s Bijou, Bar Burbure (door Gault&Millau deze week nog maar uitgeroepen tot cocktailbar van het jaar) en Bar Zar aan.

Vanavond en morgen kun je je nog voor de laatste keer onderdompelen in deze sfeer. De bartenders hebben alvast beloofd er een feest van te maken.

Caffè Martino – Oude Koornmarkt 75, 2000 Antwerpen

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in