Nieuws

Op 2 jaar tijd van bruine kroeg naar beste cocktailbar van Vlaanderen

Voor het eerst heeft Gaul & Millau ook een volledige sectie aan cocktailbars in de gele gids geïntegreerd, met een lijst van 26 bars van topniveau. Bar Burbure uit Antwerpen kreeg de allereerste award voor cocktailbar van het jaar.

Eigenaar Jurgen Lijcops twitterde trots: “Op twee jaar tijd van bruine kroeg naar beste cocktailbar van het jaar.” In ons februarinummer namen we deze trendy, high-end bar waar Londen, Manhattan en Milaan elkaar ontmoeten, op in ons dossier over The Golden Mile, een vijftal Antwerpse cocktailbars die op wandelafstand van elkaar liggen. Dit is wat we in ons magazine schreven.

Laat je niet ontmoedigen door dat high-end: je krijgt hier voor €12 een perfecte (pre-batched) negroni, voor €14 een uitgebalanceerde à la minute bereide whiskey sour. Klassiekers met andere woorden, maar op de kaart staan ook een aantal signatuurcocktails, met eigen ontwikkelde recepten. Voor elk van deze signatuurcocktails vormen een bepaalde spirit en de vraag ‘wat gaan we daar nu mee doen?’ het uitgangspunt. Geen zin in een cocktail? Ook de wijnkaart – eigenaar Jürgen Lijcops is van huis uit sommelier – en het aanbod spirits zijn bepaald indrukwekkend. Die laatste vormen de basis van de Green Club Card, een apart menu van exclusieve cocktails waarvoor zeldzame, oude of gewoonweg dure spirits als ingrediënt worden gebruikt. Zo’n green club cocktail wordt geserveerd in een mini-foodpairing met per cocktail een speciaal ontwikkeld hapje. Overigens worden er altijd kleine hapjes bij de cocktails geserveerd. Het verschil is dat je bij een ‘gewone’ bestelling het aanbod van de dag krijgt – dat kunnen mini-pizzaatjes  zijn, worstenbroodjes of een ander hapje, in de meeste gevallen bereid door de eigen chef.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in