Nieuws

Fritesatelier Sergio Herman start met méér dan frieten alleen

Vandaag, donderdag 25 oktober, gaat de langverwachte tweede vestiging van Sergio Hermans Fritesatelier in Gent open. Eén ding is nu al duidelijk: het luxefrituur aan de Groentemarkt krijgt een breder assortiment dan alle andere vestigingen, ook die in Nederland. En er is óók aan vegetariërs gedacht.

Ironisch dat de tweede Belgische vestiging juist nu opengaat, op het moment dat de schuldenberg van het failliete Würst duidelijk wordt – volgens HLN gaat met om 970.000 euro. Helemaal toeval is de timing nu ook weer niet, legt Herman uit in de krant. “We hebben bewust meer dan een jaar gewacht met deze tweede vestiging omdat we er eerst zeker van wilden zijn dat het Frites Atelier in Antwerpen een stabiele zaak was, en geen hype.”

Dat Gent de voorkeur krijgt op Brussel (waar binnenkort het derde Belgische FritesAtelier opengaat) om na Antwerpen de tweede vestiging te krijgen, is niet toevallig.

“Telkens als ik in deze stad kom, proef ik de creativiteit en ontdek ik steeds weer nieuwe dingen. Met het oog op de ontwikkelingen en de groei van Frites Atelier, was de keuze voor Gent als stad voor een tweede vestiging in België de meest logische. De foodscene in de stad is erg veranderd en Gent lijkt nieuwe foodconcepten te omarmen”, zegt Sergio Herman in een persbericht.

Opmerkelijk: het assortiment ziet er helemaal anders uit dan in de andere luxefrituren uit de keten. Géén stoofvlees, maar wel twee hamburgers en twee salades.

De Angus Beef Burger, met kimchi en bearnaise op een luchtig briochebroodje, is Hermans versie van een traditionele hamburger. Er is ook een veggie burger, de Very Vegan Aubergine, waar aubergine de rol van het vlees neemt.

Daarnaast is er ook nog een Caesar Style Chicken Salad en een volledig veganistisch slaatje, de Eat Your Vegan Green Salad.

Over een goede maand is Brussel aan de beurt, waarmee het aantal Belgische vestigingen van de luxefrituurketen op drie komt.

Frites Atelier Gent, Groentenmarkt 20 – 9000 Gent

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in