Nieuws

Chefs Collective Belgium: het grootste sterrenrestaurant ter wereld

Op zondag 9 december wordt Oostende het grootste sterrenrestaurant ter wereld. Maar liefst 6 bartenders en 30 Belgische chefs – goed voor 15 Michelinsterren en duizenden G&M-punten – verzamelen in Thermae Palace voor de kick-off van Chefs Collective Belgium, een collectief dat streeft naar een groter samenhorigheidsgevoel in de horeca.

Chefs Collective Belgium is een initiatief van Bruno TIMPERMAN (Restaurant Bruut, Brugge). Samen met Vincent FLORIZOONE (Albert, Oostende) en Caroline POPPE en Pascal VANDENHEULEN (De Pastorie, Zevergem) willen ze de solidariteit binnen de sector promoten, onder het motto One team, One Dream.

“Elkaar aanmoedigen, steunen en in de bres springen voor collega’s moet een evidentie worden. België is al zo’n klein land, en om onze producten, vakmannen, telers en terroir aan de buitenwereld te laten zien, moeten we samenwerken”, klinkt het vastberaden.

De respons op hun initiatief was boven alle verwachtingen, zegt Caroline Poppe, die zowat de rol van woordvoerster op zich heeft genomen.

“Het hele initiatief is een logisch gevolg van één gezamenlijke passie die bij de chefs en horecaondernemers leeft: het prikkelen van alle zintuigen. De vriendschappen die daaruit ontstaan, zijn even eigenzinnig als onvoorwaardelijk. Ik beschouw de Belgische gastronomie als een eenheid in verscheidenheid. Ondanks de gemeenschappelijke raakvlakken, schrijft elke horecaprofessional die ik ken aan een eigen en uniek verhaal.”

Op zondag 9 december wordt het officieel startschot gegeven, met een groots gastronomisch evenement in Oostende, waar 6 bartenders, 30 chefs en 5 deejays aan deelnemen.

“Met dit eerste event willen we het startschot geven van een mooie reeks events waarin kruisbestuiving en wederzijds respect voorop staan”, vertelt Bruno Timperman. “In een economisch klimaat als dat van België is het een uitdaging geworden om een gastronomisch restaurant te laten renderen. Als chefs maar ook als ondernemers willen we elkaar stimuleren en inspireren voor de toekomst. We vinden het belangrijk om te onderstrepen dat dit collectief vanuit de chefs zelf is ontstaan en geen politieke voorkeur uitdraagt. Chefs Collective Belgium opereert dus los van huidskleur, taal, geloofsopvatting of leeftijd. In onze keuken is iedereen welkom.”

Om het event operationeel mogelijk te maken ging het collectief een samenwerking aan met commerciële partners als Thermae Palace, Horeca Totaal, Badoit, Stad Oostende en Gastronello.

De affiche voor dit festival is indrukwekkend, met namen als Nick Bril, Filip Claeys, Dennis Broeckx, Fréderic Van Tricht, Michaël Vrijmoed, Broes Tavernier, Dominique Persoone om er maar enkele te noemen: alles samen is de line-up goed voor 15 Michelinsterren en duizenden G&M-punten. Allen doen ze mee voor de goede zaak, zonder egotripperij – getuige de affiche waarop de deelnemers gewoon alfabetisch geordend staan.

Wie er bij wil zijn, koopt vanaf 27 oktober voor 15€ z’n kaartje bij een van de deelnemers. Drankjes en gerechten zijn apart te betalen.

Chef’s Collective Belgium – start-up event: 9 december, vanaf 15u – Thermae Palace, Koningin Astridlaan 7 – 8400 Oostende – http://www.thermaepalace.be/nl/

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in