Hoofdgerechten

Gebakken fazant met boschampignons

Gebakken fazant met boschampignons

Print recept
Door Aantal personen: 2

Ingrediënten

 • 1 fazant
 • 2 druivenbladeren
 • 200 g papardelle
 • 3 el duxelle van champignons
 • 1 glas cognac
 • 10 cl gevogeltebouillon
 • 10 cl room
 • 50 g bospaddenstoelen volgens beschikbaarheid
 • 2 el voorgekookte mais
 • Boter
 • peper en zout
 • Voor de crème van schorseneren
 • 2 schorseneren
 • 10 cl porto
 • Water
 • Melk
 • Boter ¨
 • Peper en zout

Instructies

1

Kleur de fazant aan in de pan met wat boter en breng op smaak met peper en zout. Plaats 35 minuten in een aan 170° voorverwarmde oven. Voeg na 15 minuten de druivenbladeren toe. Haal uit de oven en deglaceer de braadslee met cognac en bouillon. Laat inkoken en passeer door een zeef. Hou de fazant warm.

2

Breng de temperatuur van de oven terug naar 120°. Kook de pasta al dente, spreid en open en smeer in met de duxelles. Rol op en plaats in een ovenschaal. Lepel er de room over en houd warm in de oven.

3

Was en schil de schorseneren en gaar ze in ¼ water en ¾ melk. Laat uitlekken. Verwarm met de porto en laat inkoken tot de porto verdampt is. Cutter fijn in de keukenrobot en breng op smaak met peper en zout.

4

Bak de paddenstoelen in een beetje boter en verwarm de mais.

5

Snij de borstfilets van de fazant en leg op elk bord een filet. Leg er een rolletje pasta naast. Garneer met de mais en bospaddenstoelen. Lepel wat van de crème op het bord. Werk af met saus en eventueel een druivenblad.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in