Nieuws

Netflix lanceert wereldwijde kookwedstrijd

Vanaf 23 november kunnen alle liefhebbers van kookprogramma’s opnieuw een gat in de lucht springen. Op die dag lanceert Netflix namelijk ‘The Final Table’, een wedstrijd die de kandidaten mee zal nemen op een culinaire wereldreis.

Het is de eerste keer dat de bekende streamingwebsite zelf een kookwedstrijd op die schaal op poten zet. Het succes van andere programma’s zoals Masterchef Australia en Topchef USA hebben al bewezen hoe graag mensen naar dergelijke kookwedstrijden kijken. Na het eigen succes van het kookprogramma ‘Chef’s Table’, heeft Netflix nu dus beslist om ook mee te gaan in deze hype.

Elke aflevering draait rond het thuisland van één van de juryleden en combineert een kijk op de lokale keuken, cultuur en tradities van het land met razend spannende opdrachten. De wedstrijd zal als volgt verlopen: Twaalf teams van twee chefs moeten in negen verschillende landen strijden om de overwinning in verschillende opdrachten.

De winnaars van deze lokale proeven  krijgen dan de kans om zich te bewijzen in de grote finale. Daar wacht hen de moeilijkste opdracht van allemaal. Tijdens die laatste proef moet elk van de finalisten koken voor een jury van topchefs. Onder andere Carlo Cracco (foto links), Clare Smyth (tweede rechts), Enrique Olvera (rechts) en Grant Achatz (tweede links) zullen de uiteindelijke winnaar kiezen.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in