Nieuws

Culinair meesterbrein Heston Blumenthal ontwerpt hi-tech barbecue

Zeggen dat de Britse sterrenchef Heston Blumenthal graag innoveert en experimenteert, is zeker en vast een understatement. Zijn recentste wapenfeit: De Everdure 4K, een hoogtechnologische barbecue, met een prijskaartje van een slordige 2107 euro.

Blumenthal’s restaurant The Fat Duck staat bekend als een van de beste restaurants ter wereld. Het kan dan ook uitpakken met maar liefst drie Michelinsterren.  Om zijn nieuwe creatie tot stand te brengen bleef de topchef niet in Engeland, maar zocht hij hulp aan de andere kant van de wereld. Hij koos voor het Australische bedrijf ‘Everdure’, waar hij ook al mee samenwerkte voor enkele andere modellen.

Uiteraard wilde de extravagante Blumenthal geen traditionele barbecue op de markt brengen. Nee, hij kiest er steevast voor om het onderste uit de kan te halen. De techniek achter de Everdure 4K, is gebaseerd op de 4000 jaar oude Kamado-traditie en koken op handgemaakte keramische klei. Een ‘Kamado’ is een traditionele Japanse oven, die je gebruikt met hout of houtskool.

Traditie ontmoet technologie

Deze eeuwenoude traditie koppelt hij daarnaast perfect aan allerlei hoogtechnologische snufjes. Langs de buitenzijde van de barbecue hangt een touchscreenscherm, waardoor je heel simpel de temperatuur kan regelen. Niet alleen de temperatuur kan je regelen via dit scherm. Het staat ook rechtsreeks in verbinding met de luchtkleppen, waardoor je heel precies de luchttoevoer kan regelen. Je hebt niet meer nodig dan één vinger.

Over vingers gesproken! Deze barbecue mag dan wel warm genoeg worden om in niet meer dan twee minuten tijd de perfecte pizza te bakken, toch is het risico op verbrande vingers miniem. De creatie is op een unieke manier geïsoleerd, waardoor ze zo goed als niets van de verschroeiende warmte langs de binnenzijde overdraagt naar de buitenkant.

Wie liever niet de moeite doet om helemaal naar zijn barbecue te stappen, kan zich ook gemakkelijk behelpen. In de barbecue zitten zes verplaatsbare sensoren, waarvan je er twee in het vlees kan steken. Die staan allemaal in verbinding met een app op je smartphone, waarmee je via bluetooth je kookkunsten naar een hoger niveau kan tillen.  Gerechten roken en grillen is nog nooit zo eenvoudig geweest, als je uiteraard bereid bent om er dik voor te betalen. 

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in