Nieuws

Cum Laude geeft jonge beloftevolle chef een kans

Cum Laude, het restaurant van de Leuvense Faculty Club in het historische Groot Begijnhof in Leuven, heeft een nieuwe chef aangetrokken. Hij moet méér verfijning brengen in de keuken en krijgt tegelijk de kans om zich voor te bereiden op zijn droom: een eigen restaurant.

De 26-jarige Marius BOSMAN maakt geen geheim van zijn ambities: hij wil op termijn een eigen restaurant opstarten, alleen is het daar op dit ogenblik nog net iets te vroeg voor.

Peter Herbiest van Cum Laude, het restaurant van de Leuvense Faculty Club, een prachtig door UNESCO beschermd historisch pand, was op zijn beurt op zoek naar een chef met minstens vijf jaar ervaring in klasserestaurants om zo de keuken naar een hoger, verfijnder, niveau te tillen.

De twee vonden elkaar wonderwel. Met ervaring bij Tim Boury (één jaar) en als sous-chef bij Nuance (vier jaar) past Bosman perfect in het plaatje. Dat de kersverse chef zijn passage bij Cum Laude ziet als een laatste oefengalop op weg naar een eigen zaak, vindt Herbiest perfect.

“Het lijkt me evident dat zo’n jong talent daarvan droomt. Maar tot het zover is, lopen onze plannen gelijk.”

Cum Laude, Groot Begijnhof 4 – 3000 Leuven – Tel. 016 32 95 00 – www.restaurantcumlaude.be

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in