Nieuws

Antwerpse hotspot krijgt nieuw gezicht: Biker Bar zonder bikers wordt cantina

In ons dossier over The Golden Mile omschreven we de zaak nog als een ‘biker bar, maar dan zonder de bikers’. Vandaag is de ‘bikers-sfeer’ omgeslagen in bont Latijns-Amerikaanse vibes. Welkom in de The Dirty Rabbit Cantina y Cocteleria.

Na drie jaar van underground looksen groovy beats in een duistere bar was het voor The Dirty Rabbit tijd voor een nieuw hoofdstuk. Het interieur werd vernieuwd door het Antwerpse designbureau Not Before Ten, en hoewel de meeste ‘gotische elementen’ verdwenen zijn, blijven er nog voldoende bizarre rekwisieten over om je aan te vergapen.

Ook na de remake blijft dit een perfecte hotspot voor liefhebbers van cocktails, maar de getalenteerde Yuni HERREMANS – hij was ook al hoofdbartender bij het oude vuile konijn – shaeket nu vooral cocktails met een latino touch. Cocktails waarin mezcal, tequila, rum en cachaça en we vergeten er wel een paar, een hoofdrol spelen.

Dat het culinaire karakter mee is opgeschoven in de richting van Zuid-Amerikaanse gerechten, is evident. Eigenaar Kasper STUART, tevens eigenaar van Brasserie Appelmans en grillrestaurant Black Smoke, hoefde het niet te ver te gaan zoeken. Lander HANSKENS-MALDONADO stond sowieso al op zijn payroll – hij was chef-patissier van de hele groep – terwijl Luis ESCOBAR vanuit Guatemala overkwam. Samen dekken ze zowat de hele Midden en Zuid Amerikaanse regio af.

Het resultaat is een aantal frisse Latijns Amerikaanse gerechten, naar keuze te eten als eenmansgerecht of sharing dishes. Op het menu staan de onvermijdelijke ceviches en taco’s, maar bijvoorbeeld ook anticuchos de corazon of gegrild rundshart, een typisch Peruaans gerecht.

Spektakel hoort er natuurlijk ook bij – om te beginnen aan tafel, waar bijvoorbeeld de guacamole à la minute aan tafel bereid wordt – maar ook na het eten. Of toch zeker op vrijdag en zaterdag: dan gaan na het tafelen stoelen en tafels aan de kant en gaan de gasten van  The Dirty Rabbit Cantina y Cocteleria een zwoele, Latijns-Amerikaanse nacht in.

The Dirty Rabbit Cantina y Cocteleria, Gentplaats 1 – 2000 Antwerpen – Gesloten op maandag en dinsdag, géén lunch

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in