Nieuws

Ién, twié, zuipen: Oktoberfest komt naar Antwerpen

Een recept begint met goede ingrediënten. Ons recept van de dag is een klassieker uit de Duitse ‘gast’ronomie: het Oktoberfest. We presenteren het met één mystery ingrediënt: Antwerpen.

Elk jaar ontvangt München vijf miljoenen gasten voor het jaarlijkse Oktoberfest. De ingrediënten van dit feest kennen we allemaal: Lederhosen, dirndl’s (dat zijn de meiden met blonde vlechtjes en diep uitgesneden décolleté die wel tien literglazen bier tegelijk kunnen opdienen), braadworsten, lange biertafels, tirolermuziek en vooral: bier. Héél veel bier.

Sinds enkele jaren zorgt een ‘mystery ingrediënt’ voor een aparte toets aan dit toch al eigenzinnige recept. En dat extra ingrediënt is… Antwerpen!

Op zaterdag 20 oktober barst op de Waagnatie inderdaad een heus volksfeest los met alles erop en eraan. Dus ook allerhande optredens en muzikale acts, allemaal gebracht met een flinke portie humor.

We overlopen even verder de ingrediëntenlijst: Helene Fischer Double Show, Otto Lagerfett, Belgische Tirolers en DJ Timmie Tirol die de leukste Duitse hits en ambiance brengen en zelfs de danseressen van de Schatzi bar uit Ischgl. Niet dat we zo meteen weten wat we ons daarbij moeten voorstellen.

Belangrijker is dat ook in Antwerpen het fameuze Paulaner Bier zal getapt worden, een pils die alleen in de periode van het Oktoberfest wordt gebrouwen, en dan nog alleen voor het Duitse Oktoberfest.

Het is het derde jaar op rij dat Antwerpen z’n Oktoberfest krijgt – de organisatie verwacht zo’n duizend deelnemers. Info voor tickets (25€) en het volledige programma, klik hier.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in