Nieuws

Lezersvraag: Wat doe ik met de binnenkant van een op te vullen courgette?

Courgettini is populairder dan ooit. Gevulde courgettes zijn dan weer een smakelijke klassieker. Recepten hiervan gebruiken meestal alleen het harde gedeelte van de groente. Lezer Patrick uit Edegem is vast niet de eerste die zich die vraag stelde wat je met die zachte, ietwat sponzige binnenkant doet. Onlineredactrice en kok-aan-huis Jolien Reggers weet raad.

Gewoon weggooien, dat binnenwerk van een courgette? Zonde! Uiteraard zullen je kippen maar wat blij zijn met het binnenste van de courgette die jij net omgetoverd hebt tot een lekkere maaltijd; toch kan je er zoveel meer mee doen.

Maak je spaghettislierten van je courgette en staat de bijhorende tomatensaus al te pruttelen? Snel het mes door het binnenste van de courgette halen en toevoegen aan de saus! Een extra smaakje zal het hier niet meteen geven, maar die extra portie groenten heb je toch maar mooi binnen.

Staan er gevulde courgettes op het menu, dan voeg je de binnenkant gewoon toe aan het gehakt of wat je ook maar gebruikt als vulling: de vulling wordt er extra smeuïg van.

Het binnenste van courgette creatiever gebruiken kan ook; samen met ricotta, basilicum en flink wat zwarte peper is het ook een prima smaakmaker in raviolivulling.

Vertoef je liever in Midden-Oosterse sferen? Stoof de binnenkant dan aan met een teentje look, komijn en wat piment. Afgekoeld is dit een smakelijke ‘kaviaar’ die je mengt met een paar lepels Griekse yoghurt en afwerkt met fijngesnipperde munt. Gebruik dit als dip voor pitabrood en je hebt een ideaal aperitiefhapje!

(Tekst: Jolien Reggers)

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in