Nieuws

Barbecuetip: Zo kleeft je vis nooit meer aan het rooster

Ken je dat gevoel? Je hebt een mooi stuk vis op de barbecue gelegd, maar op het ogenblik dat je hem wil gaan serveren, valt hij uit elkaar of blijft de helft aan het rooster kleven. Wel, met deze simpele truc heb je dat voortaan nooit meer voor.

De zomer mag dan wel stilaan op zijn einde lopen, maar dat mag geen excuus zijn om de barbecue al op stal te zetten. Creatieve marinades, exotische vleessoorten en ingewikkelde technieken zijn de laatste tijd populairder dan ooit. Toch blijven een simpele kotelet of een lekker stukje vis onbetwistbare klassiekers. Bij die vis wringt soms het schoentje; hij valt uit elkaar, plakt aan het rooster of heeft te weinig smaak. Maar met een simpele citroen is dit allemaal van de baan.

Snij de citroen in schijfjes en gebruik ze als een bedje om je vis op te grillen. Omdraaien is niet nodig en je vis is binnen het kwartier perfect gaar. De vis kleeft niet aan de grill en krijgt bovendien een echte smaakboost.

Door de vis op een bedje van citroenschijfjes te leggen, creëer je bovendien een soort van indirecte garing, waardoor de vis ook niet uitdroogt – mooi meegenomen. Wil je je grillfestijn een Aziatische toets geven, gebruik dan limoen. Schijfjes sinaasappel passen dan weer perfect bij zalm.

Heb je na afloop nog een citroen over? Snij hem in tweeën in dip ze in keukenzout. Op die manier heb je het perfecte schoonmaakmiddel. Door de zuren van de citroen en het schurende effect van het zout is je barbecuerooster in een wip schoon. Dit is trouwens ook de perfecte manier om je houten snijplank een groot onderhoud te geven!

(Tekst: Jolien Reggers)

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in