Nieuws

Dokmarkt: troosteloze hangar omgetoverd tot wervelende markt

Vanaf morgen, vrijdag 24 augustus, krijgt Antwerpen er een nieuwe markt bij. Dok Markt is zó nieuw, dat we er, buiten deze foto van de locatie, zelfs geen afbeelding bij kunnen plaatsen. Ook over het aanbod doet men geheimzinnig: 30 marktkramers, meer is op de website niet terug te vinden. Maar een van die dertig is voor ons alvast een oude bekende.

Dokmarkt kondigt zich aan als een markt boordevol lekker eten, drinken, bloemen en gezelligheid. Vanaf morgen zullen een dertigtal marktkramers elke vrijdag van 15-20 u neerstrijken in een hangar op de Napoleonkaai in Antwerpen.

Voor wie straatnamen niet zo heel veel betekenen: dat is de kaai waar die driemaster ligt, vlak aan het MAS, op het Eilandje dus. Een hippe, sfeervolle buurt met tal van leuke cafeetjes en restaurants naar elke beurs.

Eigenlijk miste de buurt maar één ding: een toffe markt. En die hebben ze nu gekregen, onder de hangar op de Napoleonkaai, die zo leeg toch maar vloekte met het levendige karakter van het plein.

Een compleet overzicht van de standhouders is er blijkbaar niet, maar de Oesterbar is er alvast bij. De oesterbar is een begrip in Antwerpen, onder meer dankzij de zaterdagmarkt op het Theaterplein. Maar ook voor de lezers van Culinaire Ambiance doet de Oesterbar een belletje rinkelen. Uitbater Phil Hawinkel en zijn (toenmalige) sous-chef Brice Lowet hebben twee jaar lang in de rubriek Seafood (Sun)Days heerlijke zeevruchtenrecepten met ons gedeeld.

Hawinkel is alvast enthousiast over de nieuwe markt. “In de meeste bedrijven op en rond het Eilandje wordt om 15 of 16u gestopt met werken. Een ideale manier om het weekend in te zetten. Liefst bij ons, natuurlijk (schaterlacht) met een paar oesters en een glaasje champagne, maar ook met een kunstig geschonken koffie van bij (barista) Willem, of een lekkere pasta van Basic Italian of een taco  van bij La Mano de Dios… Of kroketjes van Bubba – je weet wel, die foodkraam in de vorm van een vuurtoren.”

Initiatiefnemer Mich Van Aerde hoopt vooral dat hij met Dokmarkt een nieuwe Antwerpse traditie komt inzetten, waarbij de mensen eerst even lekker komen ontstressen van de werkweek met een glaasje en een hapje, om daarna op dezelfde locatie hun boodschappen voor het weekend te doen.

Napoleonkaai, 2000 Antwerpen
Elke vrijdag – 15u- 20u

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in