Nieuws

Seppe Nobels over nieuw concept: “Er komen sowieso grote namen bij”

Een dikke maand geleden maakte Seppe Nobels het culinaire concept van zijn herfstpop-up Waterfront bekend, een tijdelijk drijvend restaurant dat kadert binnen het stadsfestival Part of Antwerp. Waterfront wordt de eerste Vlaamse cevicheria. Maar de chef van Graanmarkt 13 heeft nog een verrassing in petto.

Van 14 tot 23 september vindt de tweede editie van Part of Antwerp plaats, een heus stadsfestival dat ons moet verzoenen met het einde van de (sterrenkundige) zomer en het begin van de herfst.

Het culinaire luik van het festival speelt zich grotendeels af in het Kattendijkdok, met een tijdelijk (drijvend) restaurant op een havenponton.

Hoewel het festival pas op 14 september van start gaat, opent Waterfront al op 1 september. Over het concept van deze pop-up hadden we het een week of zes geleden al: Waterfront moet de allereerste cevicheria in Vlaanderen worden.

Drie weken lang verzorgt de keukenbrigade onder leiding van Seppe Nobels een lunchmenu voor €39 en een dinerformule voor €65.

ROOTZ

Tot zover de info die we, op de prijzen na dan, al wisten. Maar Nobels heeft nog een extra verrassing in petto. Op de openingsdag – 1 september – start hij zijn pop-up met ROOTZ, een culinair concept waarin hij z’n keuken laat blenden met muziek. Tijdens de service zorgen StefN (Soho), Khalor Audioboulevard en Delafino voor een stevige dj-act.

Klinkt een beetje als B-EAT, een van de restaurants op Tomorrowland, is het niet? “Een beetje wel”, geeft Nobels toe. “Maar er is toch een verschil. “Om te beginnen gaan wij heel nadrukkelijk op zoek naar de combinatie van feesten – daar zorgen de dj’s voor – en gezonde voeding.”

ROOTZ zet maximaal in op superfoods en alcoholvrije sappen. “Kijk, ik heb zelf ook in B-EAT gekookt en dat was fantastisch. In ons nieuwe concept beantwoorden we aan de groeiende trend waarin mensen niet alleen feesten, maar tegelijk zorg dragen voor hun lichaam. De tijd van ‘ik denk dat het gisteren lekker en plezant was, maar ik herinner het me eigenlijk niet meer zo goed’ is voorbij.”

ON TOUR

Maar er is meer. “Wij hebben in België een fantastisch festivalseizoen,” zegt Nobels “maar jammer genoeg stopt alles zo’n beetje na de zomer. Part of Antwerp sleurt het seizoen nog een stukje verder de herfst in, maar daarna valt alles echt wel stil.”

En dus willen de mensen achter het initiatief van ROOTZ een concept maken dat een aantal keer per jaar terugkeert. “Het is nu de derde editie van ROOTZ (na eerder Dystopia in Borsbeek en Claptone in Antwerpen; nvdr.), maar we willen naar een concept waarin het vijf keer per jaar wordt georganiseerd, en niet meer alleen in (groot) Antwerpen. Brussel, Gent, Brugge… moet allemaal kunnen. En we gaan daarbij met gastchefs werken. In Antwerpen trekken wij zo’n beetje de kar, maar in de andere steden gaan andere chefs naar voren treden. Toppers, schrijf dat maar op: ik verwacht een paar straffe namen.”

Info & reservaties – thewaterfront.be

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in