Nieuws

VIDEO: Gert De Mangeleer kookt met de mobiele keuken van Jamie Oliver

Een jaar geleden ontwierp Land Rover op basis van de Discovery de perfecte mobiele keuken voor tv-kok Jamie Oliver. Leuk nieuws voor Gert De Mangeleer: hij mag die op woensdag 22 augustus uittesten. Nóg leuker nieuws voor de volgers van Culinaire Ambiance: wij mogen liefst 5 duo’s uitnodigen om te komen mee-eten.

Het zal een klein jaar geleden zijn dat tv-kok Jamie Oliver van Land Rover het cadeau van z’n leven kreeg: een SUV die in een wip wordt omgetoverd tot de perfecte buitenkeuken. Een familiewagen in de – voor een kok toch – zuiverste betekenis van het woord.

Hoe perfect, vraagt u? Wel, hebt u een minuutje?

Om te beginnen is de Discovery uitgerust met een op maat gemaakt barbecuestel, een dubbele opklapbare gril die je moet installeren op de opvouwbare tafel. Reken daar een uitschuifbaar werkblad met 2 gaspitjes en een spoelbak en je hebt eigenlijk al een nagenoeg complete keuken, waar een béétje kok al een heel eind ver mee komt.

Maar daar blijft het niet bij: de ombouw voorziet ook een pastamachine en braadspit, groot genoeg om een klein speenvarken op te roosteren. En wacht, het is nog niet gedaan: onder de motorkap zit een slowcooker. In de middenconsole (tussen chauffeur en passagier) zit een broodrooster. Op de wielen zit een ijsmachine, die ook kan gebruikt worden om boter te karnen.

Verder voorziet de ombouw in allerlei opbergruimte, zoals een kruidenrekje en een geinige vijzel (in de vorm van zuiger en drijfstang). En terwijl hij aan het werk is, kan Jamie z’n eigen recepten nog eens nakijken op het uitklapbare 40” tv-scherm.

“Mooi voor Jamie,” hoor ik je zeggen “maar wat heb ik daar nu mee te maken?”

Wel, nu je er toch over begint: Gert De Mangeleer mag op woensdag 22 augustus deze omgebouwde Discovery uittesten.

“Fijn voor Gert, maar nogmaals: wat hebben wij daarmee te maken?”

Wel, daar wilden we eigenlijk toe komen. Culinaire Ambiance mag vijf (5!) volgers uitnodigen die met een tafelpartner naar keuze mogen komen aanschuiven.

Daarvoor schrijven we eerstdaags een wedstrijd uit, die via onze Nieuwsbrief zal verschijnen. Daarvoor kun je je inschrijven op onze homepage, door hier te klikken.

1 commentaar

  • Antwoord
    Anke Morreel
    Augustus 11, 2018 at 1:18 pm

    Wauw. Veel mensen hebben dat nog niet gewoon in hun keuken.

  • Laat een commentaar na

    Misschien bent u ook geïnteresseerd in