Nieuws

Unieke Vlaamse pop-up brengt filmwereld van Tim Burton tot leven

Genk, en meer bepaald de C-minesite, krijgt er over minder dan twee weken een heel bijzondere pop-up bij. Giovani Oosters en Xanders Hermans gaan samen het Burton Café runnen, een themabrasserie in het kader van de internationale tentoonstelling The World of Tim Burton.

Eerder dit jaar ging Genk op zoek naar uitbaters voor een pop-up in C-Mine. De polyvalente ruimte in het prachtige Energiegebouw op de oude mijnsite moest voor de periode van 15 augustus tot 28 november omgetoverd worden tot een hippe lunchplek en café. Kandidaten moesten een concept voorstellen die, naast het culinaire, ook de wereld van Tim Burton tot leven zou brengen.

Burton is de regisseur van een aantal visueel prachtige films, zoals Edward Scissorhands, The nightmare before Christmas, Charlie and the Chocolate Factory en Big Fish.

Scenograaf Jo Klaps koos deze laatste als thema voor het ontwerp van het Burton Café: het idyllische kerkje, de grasperken, de schoenen die over de draad bengelen…

Op basis van die visie dachten Giovani OOSTERS (foto – © Carine Goris) van Vous lé Vous en zijn kompaan Xander HERMANS een lunchconcept uit, waarin ze hun bekende Wafl’s serveren en Zuid-Amerikaanse cinemasnacks. Zo is er de Willy Wonka Wafl, gevuld met honing-geitenkaas,  een pittig sausje en ajuin. De Tostada’s zijn een typisch mix & match gerecht, je kan ze naar eigen smaak beleggen.

Daarnaast worden ook volwaardige luchgerechten geserveerd, met naast vis en vlees ook een ruim assortiment vegetarische gerechten.

Met de resolute keuze voor recycleerbare en biologisch afbreekbare producten trekken Hermans en Oosters de ecologische kaart. Ze gaan daar redelijk ver in, want in het Burton Café zullen Aguas Frescas  geserveerd worden, leidingwater op smaak gebracht met fruit en kruiden.

Het Burton Café gaat over een kleine twee weken open, en momenteel is men nog volop bezig de ruimte in te richten. Hoe het er precies gaat uitzien, blijft voorlopig nog even een geheim, al lichtte Hermans met de foto van het onafgewerkte kerkje op 1 augustus wel al een tip van de sluier.

 

Burton Café, Energiegebouw – C-Mine 10 – 3600 Genk – Open van 10-18 u, maandag gesloten

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in