Nieuws

Tip: zo maak je zelf gearomatiseerde barbecueolie

In onze recepten vind je regelmatig tips over hoe je zelf (olijf)olie kunt aromatiseren tot basilicumolie, dragonolie enzovoort. Met deze tip uit de trukendoos van Black Smoke maak je zelf olie met barbecuearoma.

Verras je gasten met zelfgemaakte barbecuemayonaise. Giet wat hittebestendige olie – bijvoorbeeld zonnebloemolie – koud in een kookpot en gooi daar enkele witgloeiende houtskooltjes bij. “Een nacht laten trekken, filteren door een neteldoek en daar dan mayonaise mee maken”, verklapt Matthias JACOBS. “Zalig!”

De pitmaster van Black Smoke waarschuwt wel. “Je kunt het wel best buiten doen en in godsnaam: zet meteen een deksel op de pot. Kwestie dat de buren de brandweer niet bellen.”

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in