Nieuws

Restaurant Yves Mattagne te koop?

Minder dan twee jaar na de opening zou restaurant Balthazar van Yves Mattagne alweer te koop staan. De brasserie was al “voor onbepaalde tijd” gesloten omwille van renovaties.

In augustus 2016 startte Yves MATTAGNE van tweesterrenrestaurant Sea Grill een brasserie-rotisserie in Knokke, Balthazar. Dat deed hij samen met zakenpartner Serge LITVINE, die eerder ook bij het Atelier Yves Mattagne betrokken was.

Naast gerechten bereid aan het spit, serveerde chef Laurent VANDEKERKHOVE er zeevruchten en prachtige vleesgerechten van onder meer prachtige runderrassen zoals Aubrac, Simmental, Rubia Galega bereid op een state-of-the-art Josper-grill.

Als het bericht klopt, is het natuurlijk geen complete verrassing, want de brasserie was al ruim een jaar gesloten, officieel vanwege vernieuwingswerken. Een collega-restauranteigenaar in Knokke is niet verrast: “Mensen van buiten Knokke die hier een zaak starten, staan er te doorgaans te weinig bij stil dat het hier in de zomer weliswaar ‘volle bak’ is, maar dat het hier buiten het seizoen véél rustiger is en dat je hier bovendien amper flexijobbers vindt.”

De zaak is volgens onze informatie onmiddellijk vrij en alleen de inrichting, waaronder het rotissoire zelf en de prachtige Josper-grill, moeten overgenomen worden.

UPDATE: Ondertussen is duidelijk geworden dat het restaurant niet echt te koop staat, maar dat Mattagne en Slitvine eerder op zoek zijn naar uitbaters om er een mooi verhaal te schrijven. Lees hier meer.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in