Nieuws

Hotelschooldocent opent restaurant: “De zee is mijn moestuin”

Oostende heeft er een veelbelovend adresje bij gekregen: Storm maakt deel uit van een mooi project dat de Vuurtorenwijk in Oostende nieuw leven wil inblazen. Misschien dat de naam van de chef je niet zo heel veel zegt, maar Michiel Rabaey heeft z’n sporen al met verve verdiend.

Als de naam geen belletje doet rinkelen, ligt dat niet aan jou: voor Michiel RABAEY is het de eerste keer dat hij een (eigen) restaurant runt. Nochtans heeft de man tonnen ervaring, als docent in de hotelschool Ter Duinen. Bovendien is hij lid van de North Sea Chefs.

“Ook toen ik nog lesgaf, heb ik me altijd meer chef gevoeld dan docent”, legt Rabaey uit. “Ik had tot mijn pensioen kunnen lesgeven, want eigenlijk doe ik het wel graag. Vooral het contact met die jongeren, hen mee op locatie nemen om hen de mooiste producten te laten zien, ruiken en proeven. Maar tegelijk was het nu of nooit om een eigen restaurant te beginnen.”

Storm is een eerder klein restaurant, met slechts 18 couverts, en Rabaey en z’n vrouw Nathalie HIELE zullen het op hun eentje runnen. En dat heeft zo z’n gevolgen voor het concept: (voorlopig) géén à la carte, alleen menuformules, weliswaar met de nodige flexibiliteit omdat niet iedereen alles lust.

Rabaey behoorde (als docent) al jaren tot de North Sea Chefs, en het spreekt dan ook vanzelf dat hij in Storm aan de slag zal gaan met wat de Belgische vissers aanlanden, bijvangst inbegrepen – dus vis zoals steenbolk, horsmakreel, rode poon… “Veel chefs zijn vandaag – terecht – trots dat ze groenten en kruiden uit de eigen moestuin gebruiken. Welnu, ik heb óók mijn moestuin: de zee. Maar niet alleen de vis is lokaal: alles wat we in Storm serveren, komt bij wijze van spreken van binnen een straal van 5 km.”

Het restaurant zal overmorgen, donderdag 5 juli, opengaan. Een try-out was niet voorzien, maar van eerdere shoots voor de North Sea Chefs en VLAM herinnert fotograaf Frank Croes zich nog fantastische bereidingen, dus dat komt vast en zeker goed.

De vernieuwing van de Vuurtorenwijk (die wij ons uit een vroeger leven nog herinneren als een enigszins troosteloze omgeving met als enige hoogtepunt de jaarlijkse motorraces) is nog maar pas afgerond – het zand waarmee de mooie trottoirtegels gevoegd zijn, moet nog tijd krijgen om zich vast te zetten tussen de tegels – en het ziet er alvast heel erg mooi uit. Het restaurant zelf ook, met veel licht en een prachtige open keuken met eettoog.

Veel succes, Chef Michiel en mevrouw Nathalie.

Storm, Hendrik Baalskaai 21 – 8400 Oostende

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in