Nieuws

Culinair tot rust komen in hartje Leuven: Leerling Jeroen Meus opent restaurant

Sinds vandaag, woensdag 20 juni, is Leuven een culinair plekje rijker. Opmerkelijk: de chef zegt zélf dat hij geen perfectionisme nastreeft, maar dat hij kiest voor pretentieloos comfort. En dat slaat zowel op het interieur van het gerenoveerde herenhuis uit het begin van de 20ste eeuw, als op de gerechten geïnspireerd op de Franse en Nordic keuken.

Kevin GIJSEMBERGT is een jonge dertiger die ervaring opdeed bij onder meer Jeroen MEUS en in Het Land aan de Overkant. Hoewel zijn gloednieuw restaurant Fragma aan de drukke Bondgenotenlaan ligt, is het er merkwaardig rustig. Vooral diep achterin de veertig meter diepe tuin, trapsgewijs opgetrokken in diverse terrassen en omgeven door stevige bomen, merk je niets van de stadsdrukte.

Het pand is een herenhuis uit de vorige eeuw, dat volledig gerenoveerd werd. Daarbij werd gekozen voor een ruwe, ongepolijste stijl met voornamelijk natuurlijke materialen.

Die ‘brute’ stijl moet het ambachtelijk karakter van Gijsembergts keuken weerspiegelen. “Ik verlies me steeds in het streven naar perfectie, daarom dat ik daar in Fragma afstand van neem”, zegt de chef daarover. “Ik wil het culinaire werk niet idealiseren, maar geef onze gasten pretentieloos comfort.”

Wat te verwachten van die keuken? Gijsembergt kiest voor gerechten met inspiratie in de Franse en Scandinavische keuken, in een tweegangenlunchmenu of in een uitgebreidere formule met vier tot vijf gangen.

De tuin, met al die verborgen plekjes, is op zich al het ontdekken waard, maar er is ook een soort van chef’s counter: een eettoog met zicht op de keuken, waar je één of twee gerechten kunt bestellen, in een soort van try-outkarakter waardoor er als vanzelf interactie ontstaat tussen de chef en zijn gasten.

Fragma, Bondgenotenlaan 114 – Leuven – Tel. 016 90 66 12 – www.restaurantfragma.be .

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in