Nieuws

Slowfood en wijn in nieuwe Brusselse bistro vlakbij de Grote Markt

Slow food en wijn van kleine, ambachtelijke wijnmakers waarmee de restaurateur door een jarenlange samenwerking een persoonlijke band mee heeft ontwikkeld: het concept van Cul Sec, een recent geopende wijnbistro vlakbij de Brusselse Grote Markt klinkt veelbelovend.

Initiatiefnemers zijn Philippe RENOUX, ex-chef van Orphyse Chaussette (1 bordje, 1 bestekje Michelin; 14/20 GM), en wijnfanaat Rémi WIES.

Op het krijtbord worden dagelijks een vijftiental gerechten voorgesteld, sommige als sharing dishes. Renoux werkt waar het kan met streekproducten, maar wel telkens marktvers en seizoensgebonden. De nadruk ligt op slowfood, zoals traag gegaard lam of buikspek, varkenswangen in lambiekbier… Want Cul Sec mag zich dan al profileren als wijnbistro, de kaart heeft ook ruimte voor lambiek en andere Belgische en Spaanse (!) craft beers.

Op de wijnkaart vooral Franse wijnen uit alle regio’s; de meeste zijn ook per glas verkrijgbaar.

Géén lunch: Cul Sec gaat pas open om 18 u, maar de keuken blijft wel tot erg laat open.

Cul Sec, Hoedenmakersstraat 16 – 1000 Brussel – Tel. 02 511 060 20

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in