Nieuws

Drie Ambiance-fotografen genomineerd voor award

Drie van onze vaste fotografen zijn genomineerd voor de Culinary Photo Award. Iets waar we bijzonder trots op zijn. Nog trotser zouden we zijn mocht een van hen de award daadwerkelijk ook binnenrijven. Maar daarvoor hebben ze jullie hulp, meer bepaald jullie stem, nodig.

De Culinary Photo Award is een jaarlijkse fotowedstrijd georganiseerd door onze collega’s van Food Print. Dat is geen magazine of website, maar een jaarboek. Vergelijk het een beetje met de Snoeckx Almanak, maar dan voor de gastronomie.

Uitstekende food photography is iets waar Culinaire Ambiance altijd naar gestreefd heeft. Maar het soort foto waar het in de Culinary Photo Award om gaat, is van een heel andere orde. In die wedstrijd gaat men niet op zoek naar de ultieme foto van een bepaald gerecht; de wedstrijd bekroont juist de foto die er qua originaliteit en creativiteit het meest uitspringt.

Maar ook op dat vlak zijn onze fotografen toppers, zo blijkt. Zowel oudgediende Frank CROES als jong fotogeweld Hanne JOOSEN en Sammy DIERICKX wisten de redactie van Food Print te overtuigen met hun out-of-the-box foto’s.

Wat Frank betreft, viel het oog van de jury op de coverfoto van de Viskalender, die onze topper had gemaakt in opdracht van de Vlam. Technisch perfect, inhoudelijk een beetje bevreemdend, deze combinatie van pladijs, zeebaars en tong.

Bevreemdend is zeker de foto van Sammy, een bovenaanzicht van een bak stoffige, lege bierflesjes van brouwerij Lapin in Brugge.

De foto van Hanne dateert uit haar schoolperiode: niet alleen het gepocheerde ei is perfect gelukt, ook de foto zelf is om in te bijten. Let op de ondergrond: geen krantenpapier, maar een van haar cursussen.

Stemmen doe je via deze link. Frank, Sammy en Hanne rekenen op jullie.

1 commentaar

  • Antwoord
    Patricia Jacobs
    Mei 16, 2018 at 3:47 pm

    De flessen zijn Superrr

  • Laat een commentaar na

    Misschien bent u ook geïnteresseerd in