Nieuws

Meinummer Ambiance: 132 pagina’s culinaire veelzijdigheid nu in de winkel

Lekker eten kun je overal ter wereld. Ik denk zelf nog met weemoed terug aan die spaghetti bolognaise op de top van de Nyiragongovulkaan in Congo – een echte topper bij de locals daarginds – en ik krijg nog steeds knikkende knieën bij de gedachte aan die heerlijke hummus in Jordanië.

Maar zelfs wanneer je in Hongkong van je sokken geblazen wordt door de exquise gans bij Po Kee, of je je net hebt mogen laven aan de Italiaanse eenvoud van de Locanda Locatelli in Londen (de lievelingsgerechten van chef Giorgio vind je terug in het meinummer), het is altijd fijn om naar het al net zo culinair hoogstaande België terug te keren.

Blinken ze in het buitenland doorgaans uit in het bereiden en promoten van die drie producten die het land typeren, dan excelleren wij dankzij onze veelzijdigheid. Of hoe ons gebrek aan patriotisme ons voor één keer geen hak zet. Integendeel, het feit dat we én uitpakken met witloof, asperges en chocolade, én blijven openstaan voor invloeden van welke keuken dan ook, maakt van België een ware culinaire pleisterplaats.

Eentje met toppers zoals Jo Grootaers van Altermezzo, Nils Proost van Petit Cuistot en Seppe Nobels van Graanmarkt 13. Maar we hebben ook onze eigenste exportproducten. Willem Van den Broeck is er daar één van. Hoe Willem de voorbije vier jaar in het zog van René Redzepi ervaren heeft, lees je in ons meinummer. En dankzij de belofte van Willem – ‘Als ik ooit terugkeer uit Kopenhagen is het om samen met mijn vriendin een low profile gastropub met luide muziek te openen in België’ – is de culinaire verscheidenheid van ons postzegelgrote landje alvast verzekerd.

Het meinummer van Ambiance, boordevol culinaire veelzijdigheid, is nu te koop in de krantenwinkel of supermarkt.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in