Nieuws

BREAKING: Dit is het beste groenterestaurant in België

Vandaag, maandag 7 mei, de We’re Smart World Day, is in Bazel onder een stralende zon de Groente- en Fruitweek begonnen, een initiatief van We’re Smart World. Een dag vol evenementen en workshops, maar er werden ook restaurants gehuldigd. Zo werd, van alle twaalf landen die deelnemen aan We’re Smart, het beste Fruit & Vegetable Restaurant gekozen.

Voor België werd Pastorale uit Reet de winnaar. Chef Bart DE POOTER heeft zich nooit echt geprofileerd als een ‘groentekok’, maar de award komt zeker niet vanuit het niets.

“Als ik een gerecht creëer, begin ik altijd bij de groenten. Pas daarna zal ik vlees of vis erbij kiezen. Of niet”, legt hij uit. “Ik heb altijd graag met groenten gekookt.”

Sinds enige tijd biedt Pastorale een volledig vegetarisch menu aan, De Biotoop genoemd. “Met dit menu heb ik, om te beginnen, willen aantonen dat vegetarische gerechten niet saai hoeven te zijn, en dat je er perfect verrassend mee uit de hoek kunt komen.”

“Maar dat is niet het enige. Het stoort mij enorm dat vegetariërs nog te vaak in een evrdomhoekje worden geduwd.” In bijna elk zichzelf respecterend restaurant komen vegetariërs aan hun trekken “op voorwaarde dat ze het vooraf gemeld hebben: ‘Ik ben vegetariër.’ Waarom is dat nodig? Waarom kan hij niet gewoon een menu kiezen, zoals eender welke andere gast? Vandaar ons vegetarisch menu, Biotoop, naast onze andere, waarbij wel vis of vlees wordt geserveerd.”

Naast Pastorale waren ook De Poorterij en Mont-a-Gourmet genomineerd. De Pastorale volgt daarmee Vrijmoed op, dat vorig jaar werd uitgeroepen tot het beste groenterestarant van België.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in