Nieuws

Belgische bieren internationaal in de prijzen: 3 x goud, 1 x zilver

Op de recent beëindigde Frankfurt International Trophy zijn vier Belgische bieren in de prijzen gevallen: 3 keer goud en 1 keer zilver. Een van de bekroonde bieren is pas vijf jaar op de markt.

De Frankfurt International Trophy is een druk bezet concours, waarin deelnemers uit meer dan veertig landen zomaar even 2.250 bieren in competitie hebben ingeschreven.

Naast een gouden medaille onderscheidt de FIT ook nog een Grand Gold medaille – een allergrootste onderscheiding, met andere woorden. Daarvan werden er dit jaar slechts 48 uitgereikt, en een daarvan was voor Aubeole D’Estinnes, een traditioneel saison-bier.

Ondanks het bitter karakter van dit hopbier is de Aubeole een echte dorstlesser, met een complexe neus, een romige schuimkraag, een droge intense bitterheid en z’n fluwelen volheid.

Goud was er voor Delirium Tremens in de categorie Triple Belgian style en Averbode Abdijbier in de categorie Blonde abdijbieren Belgische stijl. Beide worden gebrouwen door brouwerij Huyghe. Het Abdijbier van Averbode wordt nog maar een jaar of vijf gebrouwen door brouwerij Huyghe, volgens het lastenboek van de norbertijnengemeenschap van Averbode, maar wist de afgelopen jaren al vaker prijzen te winnen.

Het goudgele multigranenbier – gerstemout, spelt, haver – van 7,5%, dat ook dry hopping ondergaat en een nagisting op fles krijgt, heeft dan ook een bijzonder unieke smaak. Het is een bier dat bloemig geurt en een zweem van zoetigheid en fijne hoparoma’s heeft, met een frisse, volle en bittere afdronk.

Ten slotte was er ook nog zilver voor Curtius, een bitter blondgouden bier.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in