Nieuws

Veertiendaagse van het Belgische rundvlees: Meer dan alleen maar Witblauw

Van 5 tot 20 mei zetten VLAM en APAQ-W het Belgisch rundvlees in de kijker, met de veertiendaagse van het rundvlees. En voor wie het nog niet mocht weten: Belgisch rundvlees is méér dan alleen maar het Belgisch Witblauw. Vandaar ook de slogan: varieer met smaak – rundvlees van bij ons.

In de veertiendaagse tussen 5 en 20 mei rijdt een foodtruck het land rond om door middel van allerlei proeverijen het Belgische rundvlees te promoten. Ook diverse topslagers verlenen hun medewerking aan de campagne met allerlei degustaties.

Bij ‘Belgisch rundvlees’ denken we nogal makkelijk aan Belgisch Witblauw. De populariteit van dit ras is terecht, vindt Piet HUYSENTRUYT: “Het vlees is mals en de smaak is erg toegankelijk: daardoor is dit vlees heel veelzijdig en daardoor ook populair.”

Maar er is méér Belgisch rundvlees dan alleen maar de klassieke ‘dikbillen’. Het Witrood en het Roodbont, bijvoorbeeld. “Ik ben zelf fan van het West-Vlaams rood, dat trouwens erkend is als streekproduct. Het zijn prachtige dieren, en een echt terroirproduct: ze krijgen hun typische smaak danken door de gewassen van de West-Vlaamse bodem waarvan ze leven”, aldus nog de chef.

Daarnaast kweken onze Belgische boeren ook met succes Charolais, Limousin, Blonde d’Aquitaine en Herford-runderen.

Ken jij ze allemaal? Van elk van de genoemde rassen, hebben we een foto gepubliceerd. Probeer eens de juiste foto aan het juiste ras te koppelen?

Ras – 1.

Ras – 2.

Ras – 3.

Ras – 4.

Ras – 5.

Ras – 6.

Ras – 7.

Ras – 8.

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in