Restaurants

The Glorious

Met tal van gezellige cafeetjes, vijf cocktailbars met internationale uitstraling en restaurants en bistro’s in elke prijsklasse is de Antwerpse wijk ’t Zuid voor elke smaak en elke beurs een toplocatie. Gastronomisch vlaggenschip The Glorious, een van de twee sterrenrestaurants in de buurt, werd in januari 2017 overgenomen. De nieuwe eigenaars zijn niet in de val van de verbouwingswoede gelopen: aan de imposante bar en de inrichting die varieert van art-deco over kitsch tot boudoirstijl, werd niet geraakt. Wel kwam er aan de open keuken op de eerste verdieping een chef’s table. Ook wat de kookstijl betreft, zorgde de overname niet voor een revolutie: chef Johan Van Raes, gepokt en gemazeld in de klassieke Frans-Belgische school, bleef aan het hoofd van de keukenbrigade en wist moeiteloos de michelinster te behouden. Verwacht een klassieke basis, met ‘glorieuze’ sauzen, maar ook met de nodige hedendaagse verfijning. Nieuw is de lunch op zaterdag waarmee gemikt wordt op een jonger publiek dat in de week niet de kans heeft om voor een aantrekkelijke prijs te genieten van een sterrenkeuken.

The Glorious
De Burburestraat 4A
2000 Antwerpen
Tel. 03 237 06 13
www.theglorious.be
Gesloten op zondag en maandag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in