Restaurants

DIM

Wie dacht dat Dim Dining na het vertrek van chef Dimitri Proost van concept (Japanse keuken met een Westerse twist) zou veranderen, heeft zich sterk vergist. Wel integendeel: met de nieuwe keukenbrigade kiest Dim Dining voor nog méér diepgang en authenticiteit in de Japanse keuken. De nieuwe chef Enzo Goormachtig was er al van bij de opstart bij en om de Japanse keuken nóg beter onder de knie te krijgen, is hij onlangs op studiereis door Japan geweest. Bovendien heeft hij, naast z’n Belgische souschef Simon Van Dun, ook een Japanse topchef naast zich gekregen – Takehiko Sato, een man met een geweldige productkennis, én de ervaring om aan die authentieke Japanse topproducten te geraken. Meer, en authentiekere Japanse producten die je niet in de Aziatische supermarkt vindt, maar ook op het vlak van vis kiest het driekoppige keukenteam voor meer diversiteit. Waar het vroeger toch vooral om zalm en tonijn draaide, wordt nu met meerdere vissoorten gewerkt, afhankelijk van het aanbod van kleinschalige, Bretoense vissers die elke dag hun vangst aanlanden. Vooral voor de bereiding van sashimi is het uiterst belangrijk dat de vis supervers is. Daarnaast wordt nu ook samengewerkt met een Nederlandse visser die de ikejimemethode beheerst, waarbij de vis meteen na de vangst hersendood gemaakt wordt zodat stress niet voor kwaliteitsverlies zorgt en de vis toch levensvers blijft. Dim Dining blijft in de eerste plaats een à la carte-restaurant, maar zet toch meer in op omakase. Dat is het Japanse concept om de chef de vrije hand te geven in 6-9-12 gangen zodat die maximaal kan werken met een dagaanbod van topproducten die mogelijk niet op de kaart staan. Waar ook méér op ingezet wordt, is de beleving: chef Enzo komt aan elke tafel minstens één gerecht persoonlijk inzetten om de gasten uitleg over producten en bereiding te geven. Ook sommelier Jonas Kellens, die zich via WSET-examens  verdiept heeft in saké, maakt de gasten met veel passie wegwijs in het aanbod van liefst 48 referenties per glas.

Vrijdagmarkt 7 – 2000 Antwerpen – Tel. 03 226 26 70 – www.dimdining.be – Gesloten op zondag en maandag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in