Restaurants

CINEMAngé

Cinemangé lijkt een wat vreemde naam voor een restaurant, maar de levensgrote zwart-witfoto’s van iconische filmscènes op de muur verraden veel: van 1912 tot 1962 was hier een buurtbioscoop ondergebracht. Sindsdien kende het gebouw verschillende bestemmingen, maar eind 2017 was het precies tien jaar geleden dat Jochen Casier en Janis Pauwels hier hun grillrestaurant opstartten. Chef Casier staat voor een degelijke keuken: weinig liflafjes maar respect voor het basisproduct, grondige beheersing van griltijden en basistechnieken, lekkere sauzen en oog voor detail waardoor de gerechten zowel smaak-technisch als visueel aantrekkelijk zijn. Heerlijke tapas en gegrilde Portugese sardientjes verraden zijn voorliefde voor de Zuiderse keukens, maar ook z’n gegrilde Black Angus entrecote is een aanrader, terwijl hij met z’n kortgegrilde geelvistonijn met wasabi bewijst dat hij ook met Oosterse smaken overweg kan. Tien jaar na de opening heeft het eigentijdse interieur nog niets van z’n frisheid verloren.

CINEMAngé
Papiermolenstraat 1
9200 Dendermonde
Tel. 052 55 48 68
www.cinemange.be
Gesloten op maandag en dinsdag, lunch enkel op zondag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in