Winkels

Kaasaffineurs Van Tricht

Tot in New York zijn vader en zoon Michel en Frederic Van Tricht bekend. The Wall Street Journal noemde hun winkel in Berchem immers de beste kaaswinkel van Europa. Ondertussen is er veel gebeurd: zoon Frederic is meer naar het voorplan geschoven en met Only Cheese in de Stadsbrouwerij heeft Van Tricht nu twee vestigingen. Daar waar de winkel in Berchem in de eerste plaats een delicatessenwinkel is, waar naast een enorm aanbod aan kaas ook charcuterie en andere kwaliteitsproducten verkocht worden, draait het in Only Cheese puur om de kaas. Het assortiment is er weliswaar kleiner, maar met de rijpingscellen vlakbij wisselt het aanbod sneller, waardoor het hier misschien wel makkelijker is om echte ontdekkingen te doen. Maar hoe groot het aanbod (driehonderd kazen!) ook is, het zijn allemaal ambachtelijk geproduceerde en onbewerkte kazen, die in de acht rijpingscellen (elk met een andere temperatuur en luchtvochtigheid) geaffineerd worden. Zowel in Berchem als in de Stadsbrouwerij is er een degustatieruimte.

 

KAASAFFINEURS VAN TRICHT
Fruithoflaan 41

2600 Antwerpen
Tel. 03 440 14 05
www.kaasaffineurs-vantricht.be
Gesloten: zondagmiddag en maandag

ONLY CHEESE
Boomgaardstraat 1-3

2018 Antwerpen
Tel. 0478 76 10 73
www.kaasaffineurs-vantricht.be
Gesloten: zondagmiddag en maandag

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in