Nieuws

Kobe Desramaults hoogste nieuwkomer in Europese Top 100+

Opinionated about dining heeft zijn jaarlijkse lijst Top 100+ European Restaurants bekendgemaakt. Daarin vinden we in totaal liefst vijftien Belgische restaurants terug. Mooi, maar het beste moet nog komen: de hoogste nieuwkomer in de lijst is óók een Belg, die meteen naar de top 10 doorstoot.

Wat ooit startte als een blog van een notoir foodie evolueerde in enkele jaren tot een van de meest prestigieuze online restaurantgidsen. Initiatiefnemer Steve PLOTNICKI kon zich niet langer terugvinden in de klassieke restaurantgidsen (Michelin, Gault&Millau) en begon zelf een online gids.

Door de jaren heen bracht hij een uitgebreid panel van liefst 5.000 gepassioneerde foodies bij elkaar. Mensen die, vanuit hun hobby of vanwege beroepsbezigheden, vaak (in het buitenland) uit eten gaan en daarbij een zodanig referentiekader hebben opgebouwd dat hun gecumuleerde ervaringen een onschatbare database aan reviews en restaurantinformatie opleverden. Wereldwijd zijn meer dan 16.000 restaurants ooit door minstens één OAD-panellid bezocht.

Over de jaren heen zijn er naast de oorspronkelijke lijst, de OAD Top Restaurants, verschillende ‘nevenklassementen’ ontstaan, waaronder de European Heritage, de European Classical, en verschillende regionale lijsten.
Een daarvan, de OAD Top100+ European Restaurants, is zopas uitgekomen en de Belgische restaurants maken daarin een goede beurt.

Het grootste nieuws is dat Chambre Séparée van Kobe DESRAMAULTS vanuit het niets recht naar de 6de plaats doorstoot. Uiteraard is hij daarmee het hoogst geplaatste Belgische restaurant, maar Chambre Séparée is tegelijk de hoogste nieuwkomer.

Hertog Jan, valt net buiten de top10 en nestelt zich op een heel mooie 11de plaats. Verder staan er nog vijf andere Belgische restaurants in de Top 100: L’Air du Temps (35), Hof van Cleve (36), Bon-Bon (71), The Jane (73) en Souvenir (95). Verder in de Top 100+ (eigenlijk een Top 200) vinden we ook De Jonkman (160) terug, ’t Zilte (167), Willem Hiele (170), La Paix (181), Pastorale (192), Arabelle Meirlaen (194) en Table d’Amis (195). Ook Likoké (200) haalt nog net de lijst.

De Top-10 ziet eruit als volgt.
1. Schloss Schauenstein (Zwitserland – foto bovenaan)
2. Fäviken (Zweden)
3. Etxebarri (Spanje)
4. L’Arpège (Frankrijk)
5. Azurmendi (Spanje)
6. Chambre Séparée (België)
7. De Librije (Nederland)
8. Frantzén (Zweden)
9. Quique Dacosta (Spanje)
10. Le Calandre (Italië)

Check de volledige lijst op de website van OAD.

Tegelijk werd ook de vernieuwde lijst in een andere categorie bekendgemaakt, de Top 100+ Gourmet Casual. Daarin slechts één Belgische vertegenwoordiger: Bruut uit Brugge.

(Uitgelichte foto Kobe – Facebook)

Geen commentaren

Laat een commentaar na

Misschien bent u ook geïnteresseerd in